Tips bij een verhoor - Advocaten Utrecht
73
post-template-default,single,single-post,postid-73,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Tips bij een verhoor

Tips bij een verhoor

 

Wellicht is er iets gebeurd waardoor je moet worden verhoord door de politie, het is dan belangrijk dat je je rechten kent. Daarnaast is het niet verkeerd om je in te lezen voor het geval je in een dergelijke situatie komt. In dit artikel geven we je enkele tips waarmee je goed voorbereid bent.

 

Recht op een advocaat

In Nederland hebben we altijd recht op een advocaat. Wanneer je deze zelf niet kan bekostigen, kan je gebruik maken van een pro deo advocaat. Zo kan je bijvoorbeeld zoeken naar een pro deo advocaat in Utrecht, Amsterdam, Den Haag en alle andere grote steden. Het is ten alle tijden aan te raden om hier gebruik van te maken. Een advocaat kan je namelijk behouden van een misstap en weet wat je beter wel en niet kan zeggen.

 

Zwijgrecht

Je bent nooit verplicht te antwoorden. En wanneer je niet precies weet wat er in je dossier staat wat door de politie is opgesteld, is het sowieso niet verstandig ergens op te antwoorden. Het enige waar je wel toe verplicht bent te antwoorden, zijn je persoonlijke gegevens, zoals volledige naam, adres en geboortedatum. Wanneer je ergens het antwoord niet op weet, ga dan vooral niet liegen, maar beroep je op je zwijgrecht.

 

Nooit toestemming geven

Geef nooit ergens toestemming voor. Het kan dan gaan om het onderzoeken van je woning, telefoon, computer of om het afstaan van DNA. Volgens de Nederlandse wet heeft de politie hier standaard al recht op, echter moeten er dan wel aan enkele voorwaarden worden voldaan. Wanneer je toestemming geeft, hoeft de politie niet aan deze voorwaarden te voldoen. Wanneer de politie een misstap begaat, doordat niet aan de voorwaarden zijn voldaan, heb je een ijzersterke kaart op tijdens een eventuele hoorzitting op terug te kunnen vallen.

No Comments

Post A Comment