Mediation of relatietherapie? - Advocaten Utrecht
344
post-template-default,single,single-post,postid-344,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Mediation of relatietherapie?

Mediation of relatietherapie?

Bepaalde relatieproblemen kunnen prima aan de hand van mediation worden opgelost. Dit kan als er communicatieproblemen zijn, twijfels om toch te gaan scheiden, eenzaamheid binnen een relatie, afspraken die niet worden nagekomen, of angst voor het vreemdgaan van de partner. Ook bij scheiding kun je het beste Mediation Den Haag inschakelen om afspraken zoals omgangsregelingen en financiën op orde te krijgen voor beide ex partners. Zijn er grote complexe relatieproblemen die niet met mediation opgelost kunnen worden? Dan is relatietherapie een betere optie.

Hoe werkt relatietherapie?

Relatietherapie richt zich op relatieproblemen zoals een slechte communicatie, overspel, conflicten, ruzies, en geweld. Een relatie kan enorm in een sleur belanden en dan ontstaan er bepaalde patronen. Het kan zijn dat beide partners bijvoorbeeld geen aandacht meer aan elkaar besteden of dat een van beide zich niet meer begrepen voelt in de relatie.

De relatietherapeut zorgt ervoor dat de partners meer openheid en emoties naar elkaar uiten en bepaalde patronen gaan doorbreken. EFT (Emotional Foccused Therapy) richt zich op emoties. Men leert zichzelf bewust te worden van de emoties en deze ook op de juiste wijze naar de partner te uiten. Het doel is dat beide partners de juiste handvatten krijgen om met elkaar op een fijne manier verder te gaan.

Systeemtherapie richt zich voornamelijk op betrokkenen en gezinnen. Alle betrokkenen die een relatie of het gezin negatief beïnvloeden met bijvoorbeeld een bepaald gedragspatroon die ouders op kinderen overbrengen komen aan bod. Men leert drempels te overstijgen door inzicht te krijgen in bepaalde situaties en beter in oplossingen te denken.

Het doel van mediation

Mediation wordt voornamelijk ingezet bij echtscheiding. In plaats van het herstellen van de relatie richt mediation zich op uit elkaar gaan. Wel op zo een manier dat beide partners zonder enorme conflicten en schulden uit elkaar gaan. Er wordt bemiddeld, er worden afspraken gemaakt en oplossingen komen uit de partners zelf uiteindelijk. Iedereen moet zich in een oplossing kunnen vinden.

Mediation of relatietherapie?

Grotere problemen binnen de relatie of het systeem kunnen het beste worden behandeld door een relatietherapeut. De relatietherapeut past diverse therapieën toe zoals gezinstherapie, EFT of Gestalttherapie zodat beide partners hun liefde voor elkaar weer kunnen herstellen.

Mediation wordt meestal voor echtscheiding gebruikt en het op een prettige manier “uit elkaar gaan”. Ook relatiemediation is een optie. Dit werkt vooral goed als beide partners gemotiveerd zijn om hun communicatieproblemen op te lossen en onderling af willen spreken hoe zij met conflicten omgaan om zo de relatie te herstellen.

No Comments

Post A Comment