Hulp inschakelen bij een adoptie is vanaf het begin aan te raden - Advocaten Utrecht
336
post-template-default,single,single-post,postid-336,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Hulp inschakelen bij een adoptie is vanaf het begin aan te raden

adoptie

Hulp inschakelen bij een adoptie is vanaf het begin aan te raden

Er zijn veel mensen die graag een kind willen. Het is echter helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend en even gemakkelijk om op een biologische wijze een kind te baren. Daarnaast zijn er ook andere beweegredenen voor mensen om liever een kind te adopteren dan zelf een kind te maken, bijvoorbeeld om kansarme kinderen kans op een beter leven te geven. Een adoptieproces is een zeer gecompliceerd proces dat niet alleen erg lang kan duren, maar ook zeer belastend kan zijn qua uit te voeren handelingen en administratie,

maar vooral vanwege de emotionele impact van dit proces. Om ervoor te zorgen dat je de grootste kans van slagen hebt en het proces zo snel en soepel mogelijk verloopt, is het raadzaam om vanaf het begin professionele hulp in te schakelen die kan helpen met de begeleiding en ondersteuning tijdens het proces.

Het Haags adoptieverdrag bevat voorwaarden met betrekking tot interlandelijke adoptie

Er zijn verschillende bureaus die adviseren en begeleiding bieden tijdens een adoptieproces. Het woord adoptie is afgeleid van “adopto”, dat aannemen betekent. Naast een adoptiebureau is het een goed idee om een adoptieadvocaat in de arm te nemen die ook op juridisch gebied kan zorgen dat alles volgens de regels verloopt en er niets over het hoofd wordt gezien. De regelgeving omtrent adoptie is van een aantal factoren afhankelijk.

Het is namelijk bepalend of er een kind uit Nederland of uit het buitenland wordt geadopteerd. Op buitenlandse adoptie gelden namelijk ook nog eens de wetten en de regelgeving van het land van herkomst. Er is een Haags adoptieverdrag waarin de meest essentiële voorwaarden voor adoptie zijn opgenomen bij adoptie uit het buitenland. Ook op dit gebied kan een advocaat verder assisteren en hulp bieden.

Het adoptierecht bestaat in Nederland sinds de jaren 50

Het Haags adoptieverdrag is een belangrijk onderdeel van het adoptie recht en is van toepassing op de meeste zogenaamde interlandelijke adopties. Indien een land niet valt onder het Haags adoptieverdrag dan kan dit het proces behoorlijk compliceren.

Het adoptierecht pas rond de jaren 50 in Nederland is toen er na de Tweede Wereldoorlog veel mensen Joodse kinderen een nieuw thuis wilden bieden. Naast de adoptie vallen ook zaken onder het adoptierecht, zoals bijvoorbeeld een situatie waarbij er een kinderwens wordt vervuld met behulp van een draagmoeder. Daarnaast zijn er ook zaken opgenomen met betrekking tot een toekomstige herroeping van een adoptie wanneer een adoptiekind meerderjarig wordt.


Specialist en toonaangevend op het vlak van adoptie is Appelman, advocaat Alkmaar . Voor deskundige ondersteuning is het om wat verder te kijken dan de eigen woonplaats.

No Comments

Post A Comment