Hoe kies ik een geschikte deurwaarder?
269
post-template-default,single,single-post,postid-269,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Hoe kies ik een geschikte deurwaarder?

Hoe kies ik een geschikte deurwaarder?

Wanneer u recht heeft op achterstallige betalingen komt er een moment waarop u een deurwaarder wilt inschakelen om de betalingen te innen. Een deurwaarder kan, dankzij ruime wettelijke bevoegdheden, snel en daadkrachtig optreden en resultaten halen die u in uw positie niet kunt halen. Maar hoe kiest u een deurwaarder die u kan helpen met uw problemen? Wat zijn de verschillen tussen verschillende deurwaarders en waar moet u nog meer rekening mee houden? Dat leest u in ons blog.

Specialisatie

Een groot verschil tussen de verschillende deurwaarders die actief zijn, is de specialisatie. De functie deurwaarder is een vrij algemeen begrip, er zijn veel verschillende diensten die een deurwaarder kan leveren. Ook de manier waarop zij te werk gaan kan heel verschillend zijn. Zo zijn er grote deurwaardersbedrijven die bulkincasso verzorgen. Zij vorderen grote aantallen, meestal lagere bedragen, op particulieren. Fijn voor grote organisaties die jaarlijks vele duizenden vorderingen willen incasseren, maar voor een mkb’er die behoefte heeft aan maatwerk is een kleinere deurwaarder mogelijk meer geschikt. Sommige deurwaarders kunnen ook internationaal vorderingen incasseren, wat hun dienstverlening interessant maakt voor organisaties die vaak met buitenlandse debiteuren te maken krijgen.

Regionale bekendheid

Heeft u een mkb en bent u vooral actief op de lokale markt? Dan heeft u vooral behoefte aan een deurwaarder die regionaal bekend is. Hij spreekt uw taal en de taal van de debiteuren en is bekend met de lokale cultuur. Dit kan helpen bij het vinden van een geschikte oplossing in het geval van een betalingsprobleem. Bovendien is het prettig om persoonlijk contact te kunnen hebben bij vragen, zodat u snel geholpen kunt worden. Bij gelijke competenties is een deurwaarder bij u in de buurt altijd een betere keuze dan een deurwaardersbedrijf in de andere kant van het land.

Een goede partner

Buiten de competenties en specialisaties die op uw wensen aansluiten, is er ook een sociaal aspect dat een rol speelt bij het kiezen van een geschikte deurwaarder. Ervan uitgaande dat u veel of minstens regelmatig met uw deurwaarder gaat samenwerken, is het opbouwen van een goede sociale relatie cruciaal voor een optimale zakelijke relatie. Een deurwaarder die u kunt vertrouwen en waar u op kunt rekenen zorgt ervoor dat u zelf met een gerust gevoel uw werkzaamheden kunt uitvoeren. Stalman Deurwaarders kiest u voor een strategische partner die met u meedenkt wanneer het u uitkomt.

No Comments

Post A Comment