Contracten, wat moet je weten? - Advocaten Utrecht
290
post-template-default,single,single-post,postid-290,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Contracten, wat moet je weten?

Contracten, wat moet je weten?

Contracten opstellen is natuurlijk niet de leukste taak als ondernemer, maar wel enorm essentieel. Hiermee zorg je er namelijk voor dat je niet voor onaangename verrassingen tussen jou en de klant komt te staan. Conflicten worden voorkomen, omdat in een contract alle afspraken zwart op wit beschreven staan en daar zijn beide partijen voordat de transactie plaatsvond als het goed is mee akkoord gegaan. In dit artikel zal worden ingegaan op enkele soorten contracten om je zo meer informatie te geven over verschillende soorten contracten.

Goed zitten op het gebied van privacy

Met de komst van de nieuwe AVG-wet is het goed omgaan met de gegevens en privacy van je klanten en werknemers natuurlijk belangrijker dan ooit. Een overeenkomst die je kan laten opstellen zodat je zeker weet dat je hier goed zit is de verwerkersovereenkomst. Zeer zeker aan te raden als je met veel persoonsgegevens omgaat binnen je bedrijf. In deze overeenkomst wordt namelijk vastgelegd hoe de verwerker met de persoonsgegevens van bijvoorbeeld de klant of werknemer omgaat. Als je je hier dan vervolgens ook aan houdt, dan heb je niets te vrezen voor de nieuwe AVG-wet!

Voor de ZZP’ers

Als je als ZZP’er voor een langere tijd verbonden gaat zijn aan een bedrijf doordat je daar bijvoorbeeld een langdurig project gaat uitvoeren, dan wil je natuurlijk zekerheid hebben. Dit is natuurlijk ook relevant als je regelmatig kleinere projectjes voor hetzelfde bedrijf uitvoert. Voor deze situaties is het belangrijk om een ZZP-modelovereenkomst te ondertekenen! Hierin worden de afspraken tussen de ZZP’er en het bedrijf duidelijk beschreven en zo hebben beide partijen meer zekerheid over de samenwerking. Je wilt natuurlijk niet dat je nadat je veel tijd en moeite in een project hebt gestoken bedrogen uitkomt!

Contracten uitbesteden

Soms kunnen er heel veel kleine lettertjes in een contract staan waarvan je niet helemaal zeker weet wat het precies inhoudt en of het gunstig voor jou is. Het is natuurlijk niet slim om iets te ondertekenen waarvan je zelf niet helemaal weet wat het betekent, dus daarom is het een aanrader om bij twijfel contracten te laten controleren door een juridisch adviesbureau! Zo laat je er mensen die er echt verstand van hebben goed naar kijken en weet je zeker dat je goed zit.

No Comments

Post A Comment